Lillebror til Roskilde

FESTIVALTURISME

Selvom jazz-entusiasterne, der besøger Copenhagen Jazzfestival, i dag lægger næsten dobbelt så mange penge på hovedstadens hoteller og restauranter som i 2004, så er Copenhagen Jazz Festival stadig lillebror i forhold til Roskilde Festival, når det gælder turismeomsætning. … Roskilde Festival har, ifølge en Visit Denmark-undersøgelse fra 2009, en turismeomsætning på 384 millioner kroner.

?Roskilde Festival er lykkedes med at være en unik festival set med internationale øjne, og de har i mange år arbejdet målrettet på en international profil og at tiltrække et internationalt publikum, så når man står nede på Roskilde Festival, så føler man sig midt i verdens centrum. … Men der er en potentiel gevinst i, at jazzfestivalen ligger i en pulserende by i stedet for på en bar græsmark,? siger Martin Bender, underdirektør i Wonderful Copenhagen. Men ville jazzfestivalen have en stærkere tiltrækning på turister, hvis den ikke lå stort set samtidig med Roskilde Festival?

?København er rigeligt stor til at rumme to store festivaler, for mange af dem, der hører Prince på Roskilde, vil måske også gerne høre et eller flere jazznavne på jazzfestivalen i ugen efter.

Læs hele nyheden fra VisitDenmark – Presseklip