Halv milliard spildt på branding af Danmark

Hvis Danmark var en bil, hvilket mærke var det så? … Danmark lander for andet år på en syvendeplads, og selvom det måske i nogens øjne er nydeligt, når man tager i betragtning, at 38 andre lande har deltaget i undersøgelsen, så mener Nicolas Trad, at resultatet bør give anledning til kraftige panderynker hos såvel danske politikere som virksomheder og turistorganisationer, og det er af én enkelt årsag:
At svenskerne ligger nr. 1.
»De har formået at tage et markant hop fra fjerdepladsen sidste år, og jeg tror blandt andet det skyldes, at Sverige bliver bedre og bedre til at profilere sine virksomheder, og at virksomheder som Ikea og H&M også bruger Sverige som en del af deres markedsføring. … Massive millionbeløb
Regeringen har ellers skudt massive million-beløb i at forbedre Danmarks omdømme alle tre områder, blandt andet via initiativet Branding Danmark, som blev lanceret i 2007 under Økonomi- og Erhvervsministeriet i forbindelse med regeringens »Handlingsplan for offensiv global markedsføring af Danmark« (HOGM). … Hos Branding Danmark erkender formanden for Markedsføringspanelet, at det ikke er tilfredsstillende, at Danmark ikke har rykket sig på den internationale omdømmeskala:

»Nej, ambitionen er jo, at vi skal rykke os.

Læs hele nyheden fra VisitDenmark – Presseklip